nedelja, 11. februar 2018

Načrtovanje nove vrtne hiške


Ne glede na to kako veliko stanovanje ali hišo imamo, s časoma želimo več prostora. V takih situacijah nam še kako ustreza manjša vrtna hiška, soba, lopa,poslopje,paviljon, brunarica, studio... Lahko jo imenujete kakorkoli želite. Uporabite lahko vso kreativnost ki jo premorete in ustvarite elegantne hiške, steklene strukture, vrtne paviljone ali pa klasične oblike.

vrtna terasa











Vrtno hiško lahko namenimo in uporabljamo za različne dejavnosti. Lahko je namenjena samo in predvsem druženju z družino in prijatelji, lahko je to dodatna pisarna, odličen delovni prostor,…Predvsem pa ga lahko dobro ločimo med delom in družino. Ne nazadnje nam lahko služi tudi kot dodatna soba ob obiskih gostov ali pa soba za hrupne najstnike. Morda pa boste uporabili vašo novo vrtno hiško za vaše hobije; obrtna soba, slikarski studio ali glasbena soba.

Vrtne hiške so na voljo danes v nešteto različnih slogih, oblikah, načinih gradnje in materialih, ter dostopne po različnih cenah. Današnje vrtne hiške imajo širok razpon vse od minimalističnih do elegantnih, od sodobnih, modernih stilov do klasičnih ali celo eksotičnih.

vrtno pohištvo















Povečanje zanimanja in gradnje vrtnih hišk, gre mogoče tudi v to smer v kateri raste povečanje samozaposlenih ljudi, ki delajo od doma in zato potrebujejo določen prostor.

Gradnja vrtne hiške ali sobe je drugačna gradnji zimskega vrta. Praviloma ni pritrjena na vaš dom in zato največkrat ne potrebuje dovoljenja za gradnjo (glede na velikost in položaj). Vrtne hiške so praviloma grajene tako da prenesejo mrzlo zimo, so toplotno izolirane in dvojno zastekljene. Ko se zunaj temperatura spusti pod ledišče, bo hiška še vedno držala toploto, poleg tega pa imajo napeljano tudi elektriko in vodo.

Hiške so sestavni del vašega vrta, torej je potrebno dobro premisliti kakšno hiško bomo zgradili da bo ustrezala obliki našega vrta. Poleg tega so zgrajene na betonskih temeljih in trdne ter tako kljubujejo vsem vremenskim razmeram.

vrtni senčniki