četrtek, 15. marec 2018

Vrtne mize


Vrtne mize iz kovinskega materiala (aluminij) z dodatkom iz tikovega lesa ali pa cele sestavljene iz tikovega lesa. Mize se razlikujejo tudi po svojih funkcijah; 
- jedilne mize, 
- klubske mizice, 
- kavne mize (npr. v lokalu), 
- raztegljive mize, 
- zložljive mize (npr. za piknik). 

Vrtne mize so primerne za različne priložnosti; zasebni vrt, balkon, terasa, lokal, kavarna, galerija…

Fiksna tikova vrtna miza

Vrtne mize v svetlih in naravnih tonih ustvarjajo harmoničen videz celega vrtnega pohištva. Svetle barve ustvarjajo lahek prehod med notranjim in zunanjim prostorom, saj se dobro zlijejo z okolico. Hkrati ustvarjajo tudi organsko naravno okolje.

Vrtna garnitura v svetlih tonih ali v beli barvi poudarja preprost in romantičen pogled na vaše zunanje okolje. Če boste opremljali vaš balkon ali teraso z vrtnim pohištvom in mizo, mu dodajte tudi rastline, kar mu bo dodalo dodatno naravno, organsko vzdušje. Pri opremljanju balkona ali terase, prav tako pa tudi vrta se morate osredotočiti na popolnoma izrabljen prostor, ki ga imamo na voljo. Vse pa je odvisno od tega kako si želite imeti opremljen vrt ali teraso. Ali si želite imeti zeleno oazo z veliko zelenja v okolici, rajši več sence ali pa svetel vrt, balkon z veliko sončne svetlobe. 

Če boste izbrali kovinsko vrtno mizo potem morate biti pripravljeni na to, da lahko tudi rjavi. Večina proizvajalcev barv nudi tudi barve za zaščito kovinskih vrtnih miz. Preden začnete barvati mizo, morate biti prepričani da odstranite vso rjo. 

Moderna kovinska miza

Če pa boste izbrali leseno vrtno mizo morate vedeti, da nanjo vplivajo vsi vremenski pogoji (sonce, dež, veter). Predvsem sonce lahko nanjo močno vpliva. Barva se lahko začne lupiti, zato jo je treba primerno negovati. Sčasoma je obarvan les na vrtnem pohištvu treba osvežiti. Čeprav lahko pri barvanju veliko pripomoremo k novem, svežem videzu našega vrtnega pohištva, pa ne moremo rešiti pohištva ki je izven reševanja. Zato je zelo pomembno da leseno vrtno mizo sproti negujemo in vzdržujemo.